February 3, 2018

Preventivna stomatologija


Da bismo očuvali zdravlje naših zuba i desni, potrebno je redovno održavati higijenu usne duplje. Svakodnevno pranje zuba, najmanje dva puta u toku dana, upotreba zubnog konca i tečnosti za ispiranje usta su neizostavni deo održavanja higijene.

Takođe su jako bitni i redovni odlasci kod izabranog stomatologa radi prevencije i pregleda zuba i desni, jednom rečju, stanja u kojem se nalazi naša usna duplja. Da bismo izbegli neprijatne intervencije i dugotrajno sedenje na zubarskoj stolici, moramo povesti računa o zdravlju naših zuba i usne duplje.

Neodržavanjem adekvatne higijene i neredovnim odlascima zubaru samo doprinosimo razvoju bolesti zuba i usne duplje, koje je, u uznapredovanim stadijumima teže i komplikovanije lečiti. Takođe, postoji i rizik od proširenja infekcije, koja se može javiti i dovesti do znatno težih zdravstvenih problema.

Naš stručni tim je uvek tu da Vam odgovori na sva Vaša pitanja i pruži praktične savete u vezi sa održavanjem higijene usne duplje.

Ne čekajte da odlazak zubaru postane neprijatno iskustvo, obratite nam se kako bismo zajedno odžavali zdravlje Vaših zuba i sprečili dalji razvoj bolesti zuba i usne duplje.